Nové Mesto chce opraví lanovku na Kolibe

8.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Napriek tomu, že mestská časť Nové Mesto má pripravený projekt revitalizácie zdevastovanej sedačkovej lanovky na Kolibe, Bratislavčania si na Cvičnej lyžiarskej lúke na Kamzíku tak skoro nezalyžujú.

Bratislavský magistrát totiž odmietol zveriť zariadenie lanovky a priľahlé pozemky do správy mestskej časti. Ako pre TASR uviedla tlačová tajomníčka starostu Nového Mesta, vedenie novomestskej radnice chce obnoviť prevádzku sedačkovej lanovky a zjazdovej lyžiarskej dráhy, výstavbu reštauračného zariadenia, ako aj výstavbu športovo-rekreačných zariadení, ktorých služby by využívali najmä deti a športujúca mládež.

V dolnej časti lanovky už roky chátra aj budova, medzi Bratislavčanmi kedysi obľúbenej reštaurácie Snežienka. Bratislavský primátor však odmietol zveriť pozemky a lanovku do správy mestskej časti Nové Mesto, čím zrejme na dlhší čas zablokoval práce na realizácii tohto odvážneho projektu. Prišiel však s návrhom realizovať revitalizáciu lanovky ako spoločný projekt magistrátu, Nového Mesta a Rače.

V tejto súvislosti je však zaujímavé, že bratislavská radnica v rozpočte mesta s podobnými prácami vôbec neráta. Zástupcovia Nového Mesta navyše považujú takéto riešenie za ťažkopádne, pričom im ani nie je jasná účasť mestskej časti Rača, ktorá s touto lokalitou nemá nič spoločné.

(brn)

Páčil sa vám článok?