Investor stále opravuje garáže na Budovateľskej

30.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť HB Reavis stále pokračuje v oprave poškodených garáží na Budovateľskej ulici v bratislavskom Ružinove. Viac ako 35 garáží sa poškodilo pri výstavbe pažiacej steny, čiže hlbokého oporného múra trojpodlažnej podzemnej garáže polyfunkčného komplexu City Business Center (CBC) na Karadžičovej ulici.

Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca spoločnosti Roman Karabelli, rekonštrukčné práce sú hotové na 80 percent. "Niektoré renovácie ešte prebiehajú, asi traja majitelia garáží si vyslovene žiadajú, aby sme ich objekty rekonštruovali až na jar. Tak sa s nami aj dohodli. V zásade ale nemáme nikoho, komu by nebolo vyhovené," povedal Karabelli. Problémom však aj naďalej zostáva asi šesť garáží. Ich majitelia sa stále neozvali. "Pri nich však chýba aj list vlastníctva," vysvetlil Karabelli. S rekonštrukciou garáži sa začalo v septembri.

Popri oprave viac ako 30-ročných garáží pokračuje aj výstavba druhej časti polyfunkčného komplexu City Business Center. Stavebné práce na CBC III - V sa začali v júni tohto roka, ukončené by mali byť v druhom kvartáli roka 2010. Súčasťou druhej etapy sú dve sedempodlažné administratívne budovy štandardu A a jedna 12-podlažná rezidenčná veža. "Budovy sme sa snažili koncipovať tak, aby na Karadžičovej ulici dotvárali mestský bulvár," povedal Karabelli. Pod každou z budov bude trojpodlažné podzemné parkovisko, niekoľko parkovacích miest by malo vzniknúť aj na povrchu. Výstavba CBC III - V by mala stáť približne 40 miliónov eur (1,205 mld. korún).

Prvú etapu výstavby tvoria budovy CBC I a CBC II. Projekt CBC I predstavuje 27-poschodovú výškovú administratívnu budovu, ktorú otvorili na jar 2007. Objekt CBC II tvorí 8-podlažná administratívna budova, ktorú otvorili koncom roka 2006. Investičné náklady prvej fázy výstavby (CBC I-II) predstavujú viac ako 2,2 miliardy korún (73 mil. €).

(sita)

Páčil sa vám článok?