Zoologická záhrada je už v zimnom režime

27.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Zoologická záhrada prešla už od začiatku novembra na zimný režim, ktorý potrvá do konca marca. Mení sa čas otváracích hodín, ale aj cena vstupného.

V zimnom období sa do zoologickej záhrady dostaneme od 10.00 do 15.00 h za rovných 100 korún, za deti zaplatíme 60 korún.

Aj keď sa zdá, že v tomto čase s prírodou spia aj zvieratá, nie je to celkom tak. Ako nám povedala Mgr. Silvia Pirošková z oddelenia vzdelávania a propagácie, „zvieratá sa musia v zime kondične udržiavať, takže návštevníci ich môžu vidieť aj vonku, vo svojich výbehoch. Samozrejme, k dispozícii majú vykurované priestory a maštale, takže napríklad aj žirafy či nosorožce prežívajú zimné obdobie bez problémov.

Keďže zvieratá času trávia vo vnútorných vykurovaných častiach, v zime sú pre návštevníkov najväčším lákadlom kryté pavilóny, predovšetkým terárium, exotárium a pavilón šeliem. Pre deti bude iste zaujímavá aj mikulášska akcia, ktorú pripravujeme v zoologickej záhrade 6. decembra“.

V teráriu, kde sa v zimnom čase nachádzajú jaštery a plazy, nás môžu nečakane prekvapiť aj malé opice, v exotáriu zimujú exotické cicavce a v pavilóne šeliem uvidíme leva juhoafrického, leoparda cejlónskeho, jaguára amerického a, samozrejme, tigre. Medzi nimi nebudú chýbať ani mláďatká tigra bieleho, narodené v bratislavskej ZOO v auguste tohto roku. Aj keď je zimná zoologická záhrada možno trochu ospalejšia ako na jar, ukrýva v sebe krásu pokoja.

(dp)

Páčil sa vám článok?