V Petržalke pribudnú nové športoviská

25.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nielen deťom, ale aj ostatným budú k dispozícii nové verejné ihriská v bratislavskej Petržalke. Poslanci dnes na miestnom zastupiteľstve rozhodli, že mestská časť obnoví a vybuduje verejné športoviská aj pre ďalšie vekové kategórie.

Pôvodne miestna samospráva uvažovala, že zrevitalizuje verejné plochy len pre mládež v rámci projektu TEENLACE. Na návrh poslankyne Ivety Plšekovej však mestská časť svoj pôvodný zámer prehodnotila a pozmenila. Z tohto dôvodu sa zmenil aj názov projektu. Materiál sa už nebude volať TEENPLACE, ale pôjde o verejné športoviská. V súčasnosti však ešte nie je známe, ktoré z verejných ihrísk a asfaltových plôch sa dočkajú obnovy. Poslanci totiž iba zobrali na vedomie zoznam vytypovaných lokalít, o ďalších konkrétnych krokoch v tomto smere by mal informovať samostatný materiál. Do zoznamu však pridal miestny parlament aj ihriská na školských dvoroch základných škôl.

Projekt verejných športovísk je ďalšou etapou revitalizácie verejných priestranstiev. Prvou etapou bol projekt revitalizácie verejných detských ihrísk. Miestna samospráva sa totiž rozhodla počas troch rokov zrevitalizovať 49 detských ihrísk. V tomto roku sa mestskej časti podarilo zrevitalizovať 15 verejných ihrísk za 6,2 milióna korún (205 802 €). Získali nové, moderné hracie prvky a pieskovisko, osadili sa tiež lavičky na oddych a odpadkové koše. Ihriská oplotili a do budúcnosti sa uvažuje s vysadením živého plota. Samospráva bude pokračovať v revitalizácii detských ihrísk aj v roku 2009. Obnovených by malo byť ďalších 17 ihrísk, z toho tri, ktoré nestihli upraviť v tomto roku. V roku 2009 sa revitalizácie dočkajú aj detské ihriská na Šustekovej a Hánovej ulici, tie prisľúbili obnoviť súkromní investori.

(sita)

Páčil sa vám článok?