Z nábrežia tento rok zmizlo 32 stromov

25.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Rúbanie stromov na nábreží, ktoré pokračovalo aj minulý týždeň od Nového mostu po prístavisko, malo hneď niekoľko dôvodov.

„Referát ochrany prírody Miestneho úradu mestskej časti Bratislava - Staré Mesto výrub zdôvodnil jednak zlým zdravotným stavom niektorých stromov, napríklad v parku oproti sídlu miestneho úradu, ktoré ohrozovali zdravie, životy a majetok ľudí, jednak letnou víchricou, ktorá sa prehnala mestom, pričom polámala stromy a jednak budovaním protipovodňových zábran,“ informovala hovorkyňa referátu komunikácie s verejnosťou Alena Kopřivová.

V tomto roku sa tak podľa jej slov na nábreží vyrúbalo 32 stromov, pričom sa automaticky ráta s náhradou. „Po vybudovaní protipovodňových zábran tu bude vysadených 39 stromov, kompletne sa obnoví stromoradie medzi prístavom a Novým mostom, plus pri prístave vznikne jedna nová plocha s vysadenými stromami,“ pokračovala Alena Kopřivová.

Podľa jej slov pri budovaní protipovodňových zábran sa stromy nedali obísť. Možné to bolo len v jednom prípade. „Jeden strom sa dal obísť, ale jeho stav bol už taký vážny, že sme súhlasili s výrubom,“ dodala Alena Kopřivová.

(db)
FOTO - Oto Limpus
Páčil sa vám článok?