V Petržalke pribúdajú predzáhradky

19.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Petržalka je zase o niečo krajšia. Miestny úrad v spolupráci s vybranými domami a jednotlivými správcami pokračuje v pilotnom procese - Petržalská okrášľovacia iniciatíva.

Ide o skrášľovanie životného prostredia pri panelákoch živými, sadovnícky upravenými predzáhradkami. Zatiaľ sa to podarilo v štyroch lokalitkách - na Rovniankovej 16, Bradáčovej 2, Furdekovej 4 a Belinského ulici 9. Do konca roka sa ráta s dvoma projektami - na Gercenovej 2 a na Rusovskej ceste 11.

„Na praktickú realizáciu iniciatívy je v miestnom rozpočte vyčlenených 350-tisíc korún, pričom vo východiskách rozpočtu na rok 2009 sa ráta so sadovníckymi úpravami v jedenástich nových, vybraných lokalitách mestskej časti,“ informoval tlačový tajomník mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Nenávratnú finančnú dotáciu môžu získať vlastníci prostredníctvom správcu, či cez neziskovú organizáciu pôsobiacu v tejto oblasti. Súčasťou žiadosti je zápis z domovej schôdze, kde väčšina vlastníkov s projektom súhlasí.

Príspevok poskytne petržalský miestny úrad na základe zmluvy o spolupráci, ktorá žiadateľom garantuje okrem iného aj prípadné odborné konzultácie pri usmernení navrhovaných sadovníckych úprav.

(mm)

Páčil sa vám článok?