Petržalka finančne prispieva na obnovu zelene

11.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka prispieva na obnovu predzáhradiek pred bytovými domami. Nenávratnú finančnú dotáciu poskytuje miestny úrad na základe žiadosti, jej súčasťou by mal byť aj súhlas väčšiny obyvateľov domu. Agentúru SITA informoval tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy.

Žiadosti posudzuje komisia životného prostredia, tá navrhuje aj výšku príspevku a časový harmonogram. Miestny úrad následne podpíše so žiadateľom zmluvu, ktorá garantuje aj odborné konzultácie pri plánovaných sadových úpravách. Bližšie informácie o projekte Petržalská okrášlovacia iniciatíva získajú občania na stránke mestskej časti www.petrzalka.sk.

V tomto roku sa podarilo skvalitniť okolie panelových domov na Rovniankovej, Bradáčovej, Furdekovej a Belinského ulici, revitalizácia čaká ešte na Gercenovu ulicu a Rusovskú cestu. Mestská časť vyčlenila zo svojho rozpočtu 350-tisíc korún (11 618 €). Koľko peňazí dá mestská časť na tejto projekt v roku 2009 nie je ešte známe, poslanci sa rozpočtom na budúci rok ešte nezaoberali. Predbežne sa však uvažuje s úpravami jedenástich lokalít, tento počet nemusí byť konečný.

(sita)

Páčil sa vám článok?