O polikliniku na Tehelnej ulici má záujem deväť kupcov

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Nedopatrením sa pri transformácii zdravotníctva ocitli polikliniky na Tehelnej a Ružinovskej ulici vo vlastníctve Fondu národného majetku, ktorý sa ich už dlhší čas snaží zbaviť, pretože nemá na ich vlastnenie potrebnú licenciu.

O kúpu Polikliniky na Tehelnej už prejavilo záujem deväť spoločností, niektoré aj so zahraničnou účasťou. Sú medzi nimi firmy zaoberajúce sa výlučne zdravotníctvom, i také, ktoré majú zdravotnícke služby registrované len ako jednu z činností. Jedno majú spoločné - podmienky predaja, ktoré si prevzali začiatkom decembra. Dve z podmienok sú kľúčové: poliklinika sa predáva len ako celok, ponuky na kúpu časti akcií sa nebudú akceptovať. Balík má 46 009 kusov akcií, každá v menovitej hodnote 1000 korún. Druhou podmienkou je zachovať zdravotnú starostlivosť aj u nového majiteľa.

Hovorkyňa Fondu národného majetku Tatjana Lesajová nevylučuje možnosť, že niektorý zo záujemcov má záujem spraviť z polikliniky sanatórium alebo iné zdravotnícke zariadenie aj pre potreby svojej spoločnosti. Uchádzači musia nielen zachovať zdravotnú starostlivosť v objekte, ale v súťaži aj preukázať spôsobilosť prevádzkovať zdravotnícke zariadenie a skúsenosti z takejto praxe. Hlavným kritériom pri výbere bude cena. Do poludnia 9. januára 2006 musia vážni záujemcovia predložiť fondu svoje ponuky a vzápätí zasadne komisia, ktorá ich bude posudzovať. Koniec tendra nie je možné predpovedať, pretože bude závisieť od množstva ponúk a ich kvality. Podľa Lesajovej však má FNM snahu ukončiť transakciu čo najskôr, aby poliklinika mohla poskytovať starostlivosť pacientom už pod vedením nového majiteľa.

Podobné podmienky FNM stanoví aj na predaj polikliniky v Ružinove. Informácie o predaji jej akcií majú byť zverejnené v najbližších dňoch. Obe spoločnosti sú zaťažené starými dlhmi, z ktorých nie všetky sa dajú oddlžiť cez spoločnosť Veriteľ, a.s.

Páčil sa vám článok?