Pentagon nie je len vrakunský problém

23.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na list čitateľky z Lotyšskej ulice o narkomanoch v tejto časti Vrakune (BN 31/2008) bezprostredne zareagovalo niekoľko obyvateľov tejto i priľahlých ulíc.

Podľa ďalšej obyvateľky Lotyšskej ulice Jany B. (adresu máme v redakcii) sa vrakunskému starostovi ľahko hovorí, pretože hoci býva blízko tohto bloku, bezprostredne susediace ulice chránia policajti. Problémom je, že ulice v tejto mestskej časti sú stavané do kruhov. A to je raj pre najrozličnejšie živly.

Len čo sa stratia policajtom zo zraku za oblúkom ulice, už si budujú hniezda. Nosia si sem vodu vo fľašiach a vykonávajú hygienu priamo pred očami detí idúcich do školy či škôlky. Navyše bezdomovci atakujú aj vnútrobloky týchto ulíc a prejsť večer po ulici si žiada značnú odvahu nielen žien a detí, ale aj mužov.

„Mám syna vysokoškoláka a ten sa veru aj cez deň vyhýba malému trhovisku a nákupnému centru oproti Pentagónu, pretože nechce byť obťažovaný spodinou, ktorá sa tu udomácnila,“ hovorí naša čitateľka.

Pripomína, že na susednej Bieloruskej ulici by sa mala vybudovať vzorová záhrada a detské ihrisko, a verejné prostriedky vynaložené na tento účel pokladá za vopred vyhodené z okna: „Viac ako jednu sezónu pri týchto živloch nič nevydrží. A napokon, ani ochrana polície nestojí za veľa - bezdomovci a fetoši okupujú bývalý stánok rovno oproti Pentagónu, pri stanovisku taxikárov a nikomu to nevadí!“

Situácia je pikantnejšia o to, že domy susediace s Hradskou ulicou sú už mestská časť Podunajské Biskupice.

Reakciu Ladislava Faturu, vrakunského starostu, sme do tohto čísla nedostali, pretože bol na dovolenke. Prednosta miestneho úradu Lukáš Pokorný potvrdil, že podobné informácie, ako sme dostali my od našich čitateľov, už vrakunská samospráva zaregistrovala, zatiaľ však len neoficiálne. Prednosta ale pokladá tému Pentagón za starostovu agendu.

Gustav Bartovic

Páčil sa vám článok?