Tráva bude na Záhradníckej ulici až na jar

10.9.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na niektoré detaily z obnovenej trate električiek na Záhradníckej a Miletičovej ulici nás upozorňuje mailom čitateľ. Podľa neho sú koľaje smerom z Ružinova naklonené na jednu stranu, čím sa nakláňajú aj električky.

Čitateľ si ďalej všimol, že jeden z nových oporných stĺpov pre trakčné vedenie pri električkovej trati na križovatke Miletičova - Záhradnícka je viditeľne naklonený. Čuduje sa, že takúto prácu DPB, a.s., od zhotoviteľa prevzal a nenárokuje si reklamáciu. O tom, že tam trávnatý povrch v pravom slova zmysle nebude, je už asi rozhodnuté, keďže tadiaľ začali premávať električky.

Podľa generálneho riaditeľa dopravného podniku Róberta Kadnára trať opravoval Generálny investor Bratislavy (GIB), ktorý bol zadávateľom projektovej dokumentácia a výkonu prác. „Naša pozícia bola len z pohľadu ďalšieho užívateľa trate. Projekt sa počas výstavby niekoľkokrát menil, pretože došlo k nepredvídaným okolnostiam, ktoré sú pri stavbe takéhoto rozsahu bežné,“ uviedol R. Kadnár.

K sľubu o zatrávnení trate v otvorenom zvršku na úseku Miletičova -Záhradnícka, uviedol, že platí. „Tam, kde to konštrukcia trate umožní, zatrávnime. Nemá však zmysel zatrávňovať teraz, keďže po roku je potrebné urobiť úpravu geometrie trate,“ konštatoval.

Podľa neho pôjde o prvé doladenie novej trate po usadnutí. Pri tom by sa musel trávnatý povrch zlikvidovať a robiť nanovo. Takže je podľa neho logické, že k zatrávneniu dôjde až po roku. Dopravca vyberá projektanta.

„Tak či onak Miletičova - Záhradnícka je jednou veľmi prospešnou stavbou pre dopravu v meste, ako aj pre Dopravný podnik, pretože tento úsek trate sa 30 rokov nerekonštruoval,“ dodal R. Kadnár.

(rob)
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?