Petržalka poskytla 32 rodinám finančnú výpomoc

22.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nenávratnú finančnú výpomoc 32 rodinám vo výške viac ako 60.000 Sk (1992 eur) poskytla pred začiatkom nového školského roku petržalská samospráva. Jednorazová podpora pre jednu rodinu sa pohybuje v rozpätí od 1000 Sk (33 eur) do 4000 Sk (133 eur).

"O finančnú pomoc, poskytnutú z verejného rozpočtu samosprávy, môžu požiadať rodičia nezaopatrených detí úrad aj v priebehu celého roka, a to v prípade, že sa ocitnú v hmotnej núdzi či inej zložitej sociálnej situácii," informoval TASR hovorca mestskej časti Bratislava - Petržalka Ľubomír Andrassy. Pomoc rodičom môže tak byť poskytnutá nielen vo finančnej, ale i vecnej podobe, napríklad objednávke na nákup školských potrieb.

Okrem jednorazového príspevku zo strany miestnej samosprávy môže petržalský úrad dať na základe výnosu ministerstva práce, sociálnych veci a rodiny rodičom či zákonným zástupcom dieťaťa dotáciu na nákup školských potrieb, na denné stravovanie v školských jedálňach, respektíve motivačný príspevok závislý od prospechu žiaka. "Finančný príspevok na stravu využilo v predchádzajúcom školskom roku bezmála tisíc petržalských detí a tento stav sa očakáva i v novom školskom roku," uvádza sa vo vyhlásení petržalskej samosprávy.

(tasr)

Páčil sa vám článok?