V Petržalke diskutujú o projekte Teenplace

21.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Verejná diskusia o projekte budovania a obnovy plôch pre šport a oddych mladej generácie Teenplace sa začala dnes v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Potrvá do 22. septembra tohto roka.

Informoval petržalský hovorca Ľubomír Andrassy, ide o obnovu už existujúcich spevnených betónových ihrísk, ktoré boli vyhradené pre voľnočasové aktivity mládeže. "Pre zámer je vytypovaných takmer 30 plôch, pričom na základe podnetov z verejnej diskusie, ale i odporúčaní stredoškolských parlamentov bude vytvorený zoznam šiestich konkrétnych plôch, ktoré sa dostanú do prvej etapy revitalizácie," uviedol.

Verejné hracie plochy ponúknu priestor pre rôzne loptové hry, neformálne stretnutia mladých ľudí či oddych v zelenom prostredí. Finančné náklady na výstavbu jednej takejto plochy sú na úrovni približne 800.000 Sk (26.555 eur).

Občania môžu podnety, pripomienky, návrhy posielať elektronicky aj listom s označením Teenplace na adresu Miestneho úradu (MÚ) v Petržalke a na internetovú adresu tlačového oddelenia MÚ. Zoznam verejných plôch, ktoré sú určené na obnovu, je na webovej stránke mestskej časti.

Na realizácii projektu bude úrad spolupracovať s členmi stredoškolských parlamentov, ktoré pôsobia pri školách v mestskej časti, mladými ľuďmi bývajúcimi v dotknutej lokalite, ale aj s občianskymi organizáciami, podnikateľskými subjektmi či Bratislavským samosprávnym krajom.

(tasr)

Páčil sa vám článok?