V areáli Slovnaftu horel transformátor

13.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

V areáli bratislavského Slovnaftu horí transformátor elektrického rozvodu. V čase vzniku požiaru transformátor nenapájal žiadne iné zariadenia, ani sa v jeho tesnej blízkosti nenachádzali žiadni pracovníci.

Hasiči spoločnosti začali okamžite s hasením. Požiar by nemal ovplyvniť chod rafinérie. V súčasnosti je najdôležitejšia likvidácia požiaru. Príčiny požiaru budú známe až po ukončení šetrenia. Informoval o tom hovorca spoločnosti Slovnaft Anton Molnár.

AKTUALIZOVANÉ (13.8.2008, 18:02): V spoločnosti Slovnaft horí olejová trafostanica. Hovorkyňa Hasičského a záchranného útvaru hlavného mesta SR Bratislavy Silvia Jančovičová nevedela potvrdiť, či do ovzdušia unikajú nebezpečné toxické látky. Veliteľ zásahu zatiaľ nepožiadal o špecialistov na monitoring ovzdušia. Rozptylové podmienky v čase požiaru sú ale podľa meteorológa Eugena Lexmana dobré.

Trafostanica je samostatne stojaci objekt. Hasia ju dve vodidlá práškovými prístrojmi, jedno s kombinovanými prístrojmi, pretože ide o zariadenie, ktoré obsahuje olej. Na mieste je aj hasičská sanitka. K zásahu privolali policajtov aj elektrikárov. Hasiči podľa hovorkyne nemajú informácie o tom, čo firma v tejto časti areálu skladuje. Požiar sa už podarilo lokalizovať. "Ak nedôjde k nepredvídaným okolnostiam, požiar by mohli hasiči čoskoro zlikvidovať," uviedla Jančovičová.

AKTUALIZOVANÉ (13.8.2008, 19:55): Požiar olejovej trafostanice v areáli spoločnosti Slovnaft uhasili o 18:43 h. Objekt ešte ochladzujú hasiči rafinérskej spoločnosti. Ako povedal pre agentúru SITA hovorca Slovnaftu Anton Molnár, trafostanica nebola pripojená na žiadnu časť technológie v rafinérii a požiar neovplyvnil ani výrobu. Pri požiari sa nikto nezranil, v blízkosti sa nenachádzali žiadni pracovníci. "Príčiny, prečo oheň vznikol, budú vyšetrovať v nasledujúcich dňoch," dodal.

Trafostanica je samostatne stojaci objekt. Hasili ju dve vodidlá práškovými prístrojmi, jedno s kombinovanými prístrojmi. S hasením požiaru pomáhali aj hasiči z hasičských staníc Radlinského, Hálková a Saratovská. K zásahu privolali policajtov aj elektrikárov.

(sita)

Páčil sa vám článok?