Väčšina ľudí nárast hypermarketov víta

12.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

V Bratislave pribúdajú hypermarkety ako huby po daždi. Len do konca tohto roka to majú byť minimálne tri priamo v meste a jeden v neďalekej Ivánke pri Dunaji. Ako boom hypermarketov vnímajú Bratislavčania, to sme sa ich spýtali na ulici.

Juraj M., polygraf: Je to obrovský skok dopredu. Doteraz Bratislavčania chodili nakupovať do Viedne, takže otvorenie hypermarketov a shopping centier v Bratislave je len na prospech obyvateľov mesta. To, že Bratislavčania nakupujú radi, potvrdzujú rady na hraniciach, či preplnené Tesco alebo Carrefour.

Henrieta H., študentka: Každý Bratislavčan to ocení. Veď tie ceny v bratislavských obchodoch boli doteraz absolútne nehorázne. Až nový hypermarket v Petržalke donútil ísť obchodníkov s cenami dole. Čím viac hypermarketov tu bude, tým lepšie pre zákazníka.

Mária P., dôchodkyňa: Mne sa to páči. Keď robia akciu, tak sa tam oplatí ísť aj cez celé mesto. V iných obchodoch to majú všetko strašne drahé.

Jozef M., stavbár: Čo by sa mi to neľúbilo. Dobre to je, majú tam dobré ceny, len ich je v Bratislave málo. V Dúbravke a v Karlovke však nič také nie je. A do Petržalky je to predsa len ďaleko.

Hana C., úradníčka: Mohli by ich postaviť viacej, pretože taký Carrefour je stále plný ľudí z okolia a Bratislavčania sa tam ani nedostanú. Ak sa otvoria ďalšie, tak sa to hádam zlepší a bude tam menej ľudí.

Oto H., učiteľ: Mne sa to nepáči, pretože tie hypermarkety zničia našich obchodníkov a potom ovládnu trh. Teraz sú síce lacné, ale čo bude o rok-dva, keď tu budú mať monopol.

Ján W., obchodník: Je to najlepšia cesta, ako priviesť na mizinu slovenské obchody. Veď tie si nemôžu dovoliť predávať tovar za také nízke ceny, ako to robia v hypermarketoch. Takto asi slovenskí obchodníci rýchlo skončia.

(lav)
ČO HOVORÍ ULICA
Páčil sa vám článok?