Dobrý dojem z Kuchajdy sa po odchode stratí

7.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Známy výrok „...je jeden svet a predsa sú dva svety...“ prichodí na um, ak z hľadiska čistoty posúdime verejné priestranstvá Bratislavy.

Konkrétne priestor populárnej Kuchajdy a jej okolie. Pokiaľ ide o ohradený priestor, možno bez rozpakov konštatovať, že toto verejné priestranstvo môžu Bratislave iné mestá závidieť. Nielen pekná zeleň okolo jazera s dvoma fontánami, ale aj moderná reštaurácia takmer nad jazerom dávajú tušiť, že teplý letný deň v tomto areáli možno stráviť príjemne. A o čom sa chcem zmieniť predovšetkým, je perfektná čistota priestranstva. Všade vrecia na odpadky a personál, ktorý permanentne zbiera prípadne odhodený papier alebo iný odpad. Dobrý dojem však každému zmaže vchod (východ) do spomínaného areálu z Tomášikovej ulice.

Neopísateľné množstvo rozhádzaného odpadu nielen v najbližšom okolí a kopcom preplnené nádoby na odpadky boli nemým dôkazom toho, že poriadok na tomto verejnom priestranstve už pekných pár dní nik nerobil. Aj keď možno kompetentní touto častou mesta nechodia, je neslýchané, aby takto vyzeralo hlavné mesto Slovenska. Pre mňa je jasné, že niekto si tu neplní povinnosti, ktoré si má plniť.

Vedenie mestskej časti Bratislava II si malo nielen na čistotu tohto verejného priestranstva dôsledne „posvietiť“, ale aj vyvodiť personálnu zodpovednosť.

Katarína Tóthová, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?