Nové Mesto je za tretí variant obnovy Snežienky

3.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Nové Mesto odporúča zo štyroch variantov tretí týkajúci sa obnovy reštaurácie Snežienka nachádzajúcej sa v blízkosti sedačkovej lanovky v prímestskej rekreačnej zóne Železná studnička.

O podnikateľské využitie objektu Snežienky má záujem súkromný investor Snowdrop. Podľa informácií z novomestského miestneho úradu, tretí variant rieši rekonštrukciu vrátane nadstavby. Mala by tam byť reštaurácia s kapacitou sto stoličiek, hotel s 88 lôžkami, podzemné garáže s 26 stojiskami, vonkajšie garáže pre 14 áut, wellness a aj technicko-prevádzkové príslušenstvo.

Konateľ firmy Tomáš Sebök uviedol, že tretí variant, ktorý firma uprednostňuje, si vyžiada náklady približne 120 miliónov Sk (3,98 milióna eur). V súvislosti s potrebami hotela netreba rozširovať súčasnú cestu, jej kapacita stačí, dodal s tým, že reštauráciu vlastní mesto Bratislava a je v správe mestskej časti  Nové Mesto.

Bratislavské regionálne ochranárske združenie (BROZ) v júli informovalo médiá, že tento zámer by tiež poškodil charakter lesoparku ako prírodného a kultúrneho verejného priestoru. "Naviac by ako precedentný prípad mohol motivovať aj ďalšie devastačné aktivity, čo by uvedený prioritný charakter a celkový zmysel lesoparku poškodilo natrvalo," uvádza okrem iného BROZ v stanovisku, ktoré zaslalo Ministerstvu životného prostredia SR v rámci posudzovania vplyvov projektu na životné prostredie.

"Stanovisko ochranárov je vecou vyhodnotenia v rámci procesu vyplývajúceho zo zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie," reagoval na názor BROZ novomestský miestny úrad. V súvislosti s rekonštrukciou Snežienky nebolo vydané územné rozhodnutie, ani stavebné povolenie.

(tasr)

Páčil sa vám článok?