Komunitné centrum vo Vrakuni chcú revitalizovať

19.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Komunitné centrum na Botvianskej ulici v bratislavskej Vrakuni chce mestská časť zrevitalizovať. Ako uviedla tlačová hovorkyňa Vrakune Jasmína Matúšová, mestská časť chce vytvoriť oázu pokoja a relaxu pre deti i dospelých uprostred betónového sídliska.

Revitalizovať by sa mali športoviská, zeleň aj dopravná obslužnosť. Podľa hovorkyne je však projekt finančne náročný, preto sa pokúsia na obnovu centra získať prostriedky z Európskej únie (EÚ) v rámci operačného programu Bratislavský kraj, ktorý je ako jeden z mála programov dostupný aj pre hlavné mesto a jej mestské časti. "Na jeseň by mohla mestská časť projekt podať a uchádzať sa o grant. Na jar by sme už mohli poznať výsledky, či nám EÚ poskytne peniaze na revitalizáciu," spresnila.

Celý projekt by mal stáť 20 až 30 miliónov korún (663,900 až 995,800 €), mestská časť by ho financovala piatimi percentami z tejto sumy. V prípade, ak sa Vrakuni nepodarí získať peniaze z Európskej únie, dokončí revitalizáciu centra postupne z vlastných zdrojov. Ročne by na to mohli podľa Matúšovej vyčleniť päť miliónov korún (165 969 €). Ako tiež uviedla, budúci rok by začali rekonštruovať ihrisko a do ďalších dvoch rokov by chceli centrum kompletne zrevitalizovať.

Komunitné centrum na rozlohe približne jeden hektár bude proporčne rozdelený na štyri časti - už existujúce a zrevitalizované tri tenisové kurty, ďalej multifunkčné ihrisko, parčík a pieskovisko a preliezky pre deti. Celý areál bude podľa Matúšovej architektonicky zjednocovať drevený plot, ktorý bude miestami prechádzať do funkčných lavičiek, prístreškov či tribún. Súčasťou projektu bude aj 75 miest na parkovanie v okolí centra.

(sita)

Páčil sa vám článok?