Zlodeji ukradli čerstvo vysadené stromčeky

15.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Keď na prelome mája a júna vysadili zeleň pri Zimnom štadióne, nikto netušil, že sa okamžite nájdu ľudia, ktorí sa ulakomia na prízemné stromčeky - tuje.

„V piatok sme si v Bratislavských novinách prečítali, že pri Zimnom štadióne vysadili zeleň , no už o pár hodín neskôr sme rozmýšľali, ako dlho tam vydrží. V sobotu na obed sme totiž cestou z nákupu videli, ako bezdomovec vytrhol zopár nízkych tují a snažil sa ich s pomocou svojich kumpánov, sediacich v tieni neďalekých stromov, následne zrejme speňažiť. Vo chvíli, keď sme sa ich nenápadne snažili počas činu odfotografovať, všimli som si pre Zimným štadiónom človeka, ktorý zlodejov sledoval s rovnakým údivom ako my. Stál s telefónom v ruke a keď sme sa stretli, prezradil, že už zavolal políciu. Po jej príchode sme odišli, takže nevieme, či bezdomovci vrátili tuje späť, alebo či dostali nejakú pokutu,“ napísala čitateľka Miriam Ursula.

Vedúci referátu dispečingu a pohotovostnej služby magistrátu Jaroslav Soročin potvrdil, že o prípade na Trnavskej ulici vedia: „Išlo o krádež siedmich stromčekov - tuji, pričom každý z nich má hodnotu približne 2-tisíc korún. Dohromady už v prvom júnovom týždni zmizlo sedem takých stromčekov. Keďže neboli zakorenené, ale v bale, čo uľahčilo ich presadenie, predpokladáme, že ich následne predali.“

Viera Tupá z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave doplnila: „V súvislosti s touto vecou sú za krádež spolupáchateľstvom obvinení dvaja podozriví, 49-ročný Štefan S. a 50-ročný Alexander S. Oboch stíhajú na slobode.“

Prvá časť revitalizácie zelene v deliacom páse na Trnavskej ulici trvala štrnásť mesiacov a skončila sa v máji. Celkove mesto na úpravu vyčlenilo 24 miliónov korún a rýchlosť práce bude závisieť od financií, podľa toho, ako podporia tento zámer sponzori.

(db)
FOTO - Miriam Ursula

Páčil sa vám článok?