Petržalka bude mať systém odvozu veľkého odpadu

8.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Petržalka požiadala správcov bytových domov, aby sa dohodli s vlastníkmi bytov na systéme odvozu veľkorozmerného odpadu. Systém by mal platiť od septembra tohto roka.

Nejde o bežný zmesový komunálny a drobný stavebný odpad, ktorý sa týka kontajnerového stojiska, ale o hromadenie napríklad starého nábytku - veľkorozmerného odpadu pred bytovkami. Toto je problém v Petržalke od polovice roka 2007.

"Veríme, že od septembra bude tento systém fungovať, sme pripravení urobiť jednorazové dočistenie Petržalky. Potom čakáme, že o ostatné sa postará každý pri svojom dome," povedal v utorok médiám petržalský starosta Milan Ftáčnik s tým, že počas tohto leta mestská časť otvorí nový zberný dvor na Čapajevovej ulici. Do zberného dvora môže občan zaniesť veľkorozmerný odpad, ktorý nepatrí ku kontajnerom. Ako sa uvádza na internetovej stránke Petržalky, na vybudovanie zberného dvora boli vyčlenené 2 milióny Sk (66.388 eura).

Petržalka zriadila od 1. apríla telefonickú tzv. zelenú linku na miestnom úrade, ktorá slúži na komunikáciu s občanmi o čistote a poriadku. Starosta uviedol, že linka zaznamenáva týždenne asi 50 telefonátov. Dodal, že súčasťou opatrení na zvýšenie poriadku v mestskej časti malo byť aj zriadenie postu inšpektora verejného poriadku, petržalskí miestni poslanci sa však nedohodli na počte inšpektorov na rokovaní v júli. Miestny úrad bude s poslancami komunikovať ďalej, aby sa mohla téma opäť otvoriť na septembrovej schôdzke zastupiteľstva. Podľa Ftáčnika majú správcovia záujem aj o finančný príspevok od mestskej časti na výstavbu kontajneroch stojísk, ich prestrešovanie a zamykanie.

(tasr)

Páčil sa vám článok?