Neschválili inšpektorov verejného poriadku

1.7.2008
0
Páčil sa vám článok?

Koncepciu inšpektorov verejného poriadku dnes neschválili miestni poslanci v bratislavskej mestskej časti Petržalka. Inšpektori mali kontrolovať čistotu a verejný poriadok v spolupráci s Mestskou políciou.

Po vyše hodinovej rozprave kluby KDH a SDKÚ-DS nenašli spoločný kompromisný návrh týkajúci sa počtu inšpektorov, spôsobu ich zamestnania tak, aby sa nezvýšil počet pracovníkov mestskej časti, ktorých je v súčasnosti 150.

Miestne zastupiteľstvo nepodporilo návrh petržalského miestneho úradu (MÚ) na šiestich inšpektorov a jedného vedúceho referátu verejného poriadku. MÚ navrhol plat pre inšpektora vo výške 12.000 Sk (397,17 eura) a pre vedúceho referátu verejného poriadku 15.000 Sk (496,46 eura). Prednosta MÚ Marián Miškanin povedal, že šesť inšpektorov je minimálny počet pre potreby Petržalky.

Poslanci pokračujú v rokovaní rozpravou o alternatívnych návrhoch na rekonštrukciu školských budov v Petržalke. Petržalská Miestna rada prerokovala 20. mája tohto roka materiál o zmene vykurovania v budovách základných a materských škôl.

(tasr)

Páčil sa vám článok?