Karlova Ves bude mať lacnejšie teplo i teplú vodu

30.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Karlova Ves bude mať lacnejšie teplo a teplú vodu. Mestskej časti sa podarilo zabezpečiť nižšiu sumu za dodávky tepla a teplej vody na základe výberového konania na dodávateľa po tom, čo starostka Iveta Hanulíková vypovedala s predchádzajúcim dodávateľom zmluvu.

Od júla tak budú obyvatelia mestskej časti platiť 646 korún za gigajoul, novým dodávateľom sa stala akciová spoločnosť Bratislavská teplárenská. Správu o priebehu a výsledkoch výberového konania by mal predložiť v utorok na zasadnutí miestneho zastupiteľstva prednosta karloveského miestneho úradu Albert Liptovský, poslanci by ju mali zobrať na vedomie.

Podľa Liptovského je suma za teplo a teplú vodu na tento rok fixná. Znamená to, že cena sa počas roka meniť nebude. Prednosta zároveň zdôraznil, že v podpísanej zmluve sú uvedené aj "páky", ktorými môže mestská časť zabrániť veľkému a neodôvodnenému zvyšovaniu cien. Okrem toho je zmluva vypovedateľná. Znamená to, že ak nebude dodávateľ dodržiavať stanovené podmienky a mestská časť bude s jeho službami nespokojná, môže zmluvu bez problémov vypovedať.

"Mestská časť bude pritom každý rok odsúhlasovať navrhovanú cenu od dodávateľa," povedal Liptovský. Podľa neho bude mestská časť akceptovať vyššiu cenu len v prípade, keď bude vyvolaná zvýšením ceny plynu, nie s cieľom zvýšenia zisku spoločnosti. Mestská časť zároveň zaviazala nového dodávateľa, aby v priebehu piatich rokov preinvestoval 100 miliónov korún na rekonštrukciu potrubia, prevažne v dolnej časti Karlovej Vsi. Doteraz sa podľa jeho vyjadrení opravovalo potrubie len v prípade havárie. Mestská časť by týmto záväzkom mohla ušetriť okolo 10 až 15 miliónov korún na rekonštrukcie.

Na programe zastupiteľstva je aj odmena starostke a miestnej kontrolórke za 2. štvrťrok 2008, novela zákona o Bratislave či návrh Štatútu hlavného mesta Bratislavy.

(sita)

Páčil sa vám článok?