Školský rok ukončili aj deti v nemocnici

27.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Školský rok dnes ukončili aj deti, ktoré sú hospitalizované v Detskej fakultnej nemocnici (DFNsP) na Limbovej ulici v Bratislave. Namiesto vysvedčenia však 27 detí, ktoré boli v nemocnici dlhšie ako tri mesiace, dostalo návrh na klasifikáciu.

Podklady pre klasifikáciu poslali špeciálni pedagógovia Základnej školy pri DFNsP na kmeňovú školu hospitalizovaného žiaka. "Deň odovzdávania vysvedčení je pre deti sviatkom a my ich nechceme o tento pocit pripraviť. Niektoré deti dostanú diplomy, pochvalné uznania za ich aktivity a samozrejme ako všetky deti, aj tie naše sa tešia na prázdniny," povedala riaditeľka Základnej školy pri DFNsP Zuzana Skákalová.

Ako ďalej uviedla, pedagógovia školy pripravili v tento deň pre deti voľnejší program. "Niektoré deti pôjdu von, pre tie, ktoré musia zostať na oddelení, sme pripravili program v herni, môžu si zahrať aj rôzne spoločenské hry a osobitne sa budeme venovať tým deťom, ktoré nemôžu opustiť lôžko," spresnila.
Všetky hospitalizované deti sa vyučujú podľa riaditeľky školy individuálnou formou. "Deťom sa snažíme priniesť vonkajší svet medzi múry nemocnice, pracujeme iným štýlom. Učitelia s nimi pracujú jednotlivo a ten výsledok je úžasný," konštatovala.

Ako ďalej povedala, postupujú presne podľa učebných plánov a osnov, deti denne učia a preverujú ich vedomosti. Vyučovanie však prispôsobujú ich zdravotnému stavu. "Deti sa učia maximálne tri hodiny denne, záleží to však od vyjadrenia ošetrujúceho lekára. V prípade, ak to zdravotný stav dieťaťa neumožňuje, počet vyučovacích hodín je nižší," dodala Skákalová.

(sita)

Páčil sa vám článok?