O vodojem mala záujem aj verejnosť

27.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Nový vodojem, ktorý nedávno zrekonštruovala Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) na Kolibe, otvorili nedávno na jeden deň aj pre verejnosť. Nové priestory vodojemu navštívilo niekoľko desiatok ľudí, nechýbali aj rodiny s deťmi.

Nový vodojem je prihlásený do súťaže Stavba roka 2008, vzhľadom na architektonickú hodnotu. Výsledky súťaže budú známe koncom júna alebo začiatkom júla.

Vodojem na Kolibe bolo potrebné rozšíriť a zmodernizovať kvôli zvýšenému tempu bytovej výstavby, a tým aj vyšším nárokom na odber vody. Vzhľadom na to, že stavbu bolo treba rozšíriť počas plnej prevádzky, vodárenská spoločnosť pristavila nové, tvarovo nepravidelné nádrže tak, aby aj po dokončení bola stavba kompaktná. K tisíckubíkovému vodojemu dobudovali ďalšie dva, každý má už kapacitu okolo 2000 kubíkov. Zrekonštruovaná bola aj čerpacia stanica. Práce na vodojeme trvali od apríla 2006 do októbra 2007.

Vodojem prevádzkuje BVS, architektonicky ho pripravila spoločnosť APROX Invest, s.r.o. (nie Aprox, ako sme omylom uviedli v BN 23/2008). Celkové náklady na výstavbu dosiahli sumu viac ako 69 miliónov korún.

(rob)

Páčil sa vám článok?