Návrhy na obnovu zimného štadióna v septembri

26.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Vizualizácie navrhovaných riešení rekonštrukcie Zimného štadióna Ondreja Nepelu v Bratislave na halu pre hokejový šampionát v roku 2011 predstaví v septembri mesto Bratislava v spolupráci so zainteresovanými inštitúciami a organizáciami.

Ako informovala vo štvrtok hovorkyňa bratislavského magistrátu Eva Chudinová, v Bratislave rokovala kordinačná skupina na rekonštrukciu zimného štadióna pod vedením primátora Andreja Ďurkovského.

Skupina pokračuje v prípravných prácach na rekonštrukcii štadióna vo viacerých variantoch. Odborníci skúmajú širšie vzťahy v celom území, dopravnú situáciu, parkovacie možnosti i vzniku peších zón v okolí zrekonštruovaného štadióna, zvyšovanie kapacity štadióna na približne 10.000 návštevníkov a aj ich bezpečnosť v rozptylových plochách.

Členmi koordinačnej skupiny sú HC Slovan, Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH), mestská organizácia Generálny investor Bratislavy a Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta Bratislavy.

Ďurkovský prezentoval 9. júna myšlienku rekonštrukcie zimného štadióna na halu pre hokejový šampionát po tom, ako Bratislavský samosprávny kraj nevyčlenil 50 miliónov Sk (1,648.098 eur) na stavbu novej školy v prípade výstavby haly na Kalinčiakovej ulici.

Primátor deklaroval, že Bratislava s finančnou pomocou štátu dokáže garantovať rekonštrukciu štadióna na potrebné parametre pre šampionát, pretože je jeho vlastníkom. V rovnakom čase informoval o predbežných rozhovoroch o takomto riešení s ministrom školstva, predstaviteľmi SZĽH a HC Slovan. Mestská časť Nové Mesto, kde sa zimný štadión nachádza, rekonštrukciu podporila.

(tasr)

Súhlasíte s prestavbou starého zimného štadióna namiesto výstavby novej haly? Hlasujte tu.

Páčil sa vám článok?