Aj rodičia prispeli k obnove ihriska v Petržalke

21.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Malú dráhu z pneumatík ako súčasť športoviska pre deti inštalovali v sobotu rodičia na verejnom detskom ihrisku na Žehrianskej ulici v bratislavskej mestskej časti Petržalka ako príspevok k jeho obnove.

Na ihrisku sú od júna namontované dvojhojdačky, hrazda, kladina a rebríková preliezačka z prírodného materiálu vďaka peniazom z grantov. "Je to konkrétny vklad rodičov k revitalizácii ihriska nad rámec toho, čo urobí mestská časť," povedala predsedníčka Občianskeho združenia Petržalské ihriská Ivana Brezinská, ktoré zastupuje rodičov. V stánku na verejnom detskom ihrisku sa obyvatelia mohli dozvedieť viac o jeho obnove, aj ako prispieť ku skultúrneniu prostredia na sídlisku.

Samospráva Petržalky začala v polovici júna prvú časť obnovy šiestich ihrísk, na ktorých sa osádzajú nové hracie prvky a upraví sa plocha. Práce na ďalších 12 ihriskách budú pokračovať v júli a auguste, informoval petržalský hovorca Ľubomír Andrassy. Za tri roky by mala mestská časť obnoviť 49 ihrísk.

Rozpočtová cena na obnovu jedného verejného detského ihriska je 400.000 Sk (13.183 eur). V  sume sú započítane náklady na oplotenie, približne 150.000 Sk (4944 eur) a odborné osadenie hracích prvkov asi za 250.000 Sk (8239 eur). Hracie prvky namontujú na základe vecných požiadaviek rodičov zapojených do projektu obnovy verejných detských ihrísk.

OZ Petržalské ihriská vzniklo v roku 2007. Jeho zakladateľmi sú občania, ktorí sa starajú o verejné detské ihriská na uliciach Markova, Lachova, Šášovská, Bzovícka, Wolkrova a Žehrianska.

(tasr)

Páčil sa vám článok?