Samospráva zrekonštruuje Magurskú ulicu

16.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské Nové Mesto zrekonštruuje Magurskú ulicu za 12,1 milióna korún. Ide pritom o 318-metrový úsek od Klenovej po Starú Višňovú pod mostom Vlárska. Rekonštrukcia by sa mala začať v pondelok 23. júna, stavebné práce by mali byť ukončené v októbri.

Uviedol to dnes Viliam Slamka z oddelenia výstavby a investícií novomestského úradu. "Kedysi koncová ulica už nestačí požiadavkám na bezpečnú cestnú motorovú ani pešiu premávku. Nemá dostatočné šírkové parametre dvojpruhovej ulice. Vozovkou sa prelieva neregulovaný potok a viacero vyvierajúcich podzemných prameňov, ktoré cestu zaplavujú, v zime to celé zamŕza," povedal Slamka.

Rekonštrukcia si podľa neho vyžiada uzávierku ulice, súčasný stav komunikácie neumožní rozdeliť práce do niekoľkých etáp. Úrad preto upozorňuje na dočasné zhoršenie dopravy a podmienok pre chodcov v danej lokalite. Doprava do hornej časti Magurskej ulice bude viesť po obchádzkovej trase cez ulice Vlárska, Na Revíne a Stará Višňová. V tejto súvislosti sa zároveň provizórne spevní v súčasnosti nespevnená Stará Višňová. Obchádzkové trasy budú vyznačené zvislým dočasným dopravným značením.

Počas rekonštrukčných prác by sa mala cesta rozšíriť zo súčasných troch metrov na 4,5 metra. Znamená to, že nebudú vybudované chodníky pre peších, chodci teda budú musieť chodiť po ceste. V tomto prípade totiž nie je možnosť rozšírenia komunikácie aj o chodníky. V lokalite však bude osadené dopravné značenie, podľa ktorého by mali vodiči dávať prednosť chodcom. V rámci projektu sa tiež zabuduje do zeme kanalizačná i vodovodná sieť, zakryje sa aj potok. Okrem toho sa osadí nové verejné osvetlenie.

(sita)

Páčil sa vám článok?