Od júla bude fungovať Zberný dvor na Čapajevovej

6.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Od júla tohto roka bude v mestskej časti Petržalka fungovať Zberný dvor na Čapajevovej ulici pre objemný a drobný stavebný odpad. Zberný dvor bude k dispozícii počas celého roka a umiestnenie odpadu bude bezplatné.

Petržalský miestny úrad zatiaľ eviduje 29 žiadostí správcov o poskytnutie nenávratnej dotácie, pričom v tomto roku sú pre tento účel vyčlenené v rozpočte štyri milióny Sk (131.917 eur). Okrem toho správcovia môžu bezplatne získať vzorový projekt pre výstavbu, zastrešenie a uzamykanie stojísk spĺňajúcich európske normy pre separovaný zberu.

Starosta Petržalky Milan Ftáčnik 29. mája na stretnutí apeloval na správcov, aby s vlastníkmi bytov našli mechanizmus na pravidelné dočisťovanie okolia stanovíšť od jesene tohto roka. V septembri by mali totiž začať dohliadať na čistotu inšpektori verejného poriadku. Pri zistení porušenia pravidiel bude udelená sankcia, peňažná pokuta.

Inšpektori nenahradia mestskú políciu, ale pomôžu pri odhaľovaní pôvodcov odpadu, pri rozšírení kontrolných nástrojov samosprávy pri udržiavaní čistoty v mestskej časti. Petržalčania môžu od apríla nahlásiť svoje pripomienky či podnety týkajúce sa ochrany prírody na telefonickej tzv. zelenej linke.

(tasr)

Páčil sa vám článok?