Obnovili detské ihrisko na Budovateľskej

5.6.2008
0
Páčil sa vám článok?

Prvého júna, na Deň detí, odovzdala do prevádzky developerská spoločnosť HB Reavis Group nové moderné detské ihrisko a viacúčelové športovisko na Budovateľskej ulici.

Splnila tým jeden zo svojich záväzkov voči obyvateľom mestskej časti Bratislava - Ružinov, ku ktorým sa zaviazala v rámci verejného prerokovania projektu Twin City. Revitalizácia detského ihriska a výstavba nového športoviska trvala len dva mesiace a celkové investície presiahli osem miliónov korún.

Moderné detské ihrisko je rozdelené na dve časti - pre deti do 10 rokov a nad 10 rokov. Nachádzajú sa v ňom rôzne atrakcie, ako napríklad hojdačky, kolotoče, preliezačky, pohyblivé schody, lanová pyramída, multifunkčná veža so špirálovou šmýkačkou, lezecká stena, stupňovitá hrazda a mnohé ďalšie. Pri budovaní tohto ihriska sa kládol veľký dôraz na bezpečnosť detí.

„Všetky atrakcie sú certifikované v zmysle európskych štandardov a odpadové plochy sú upravené kvalitnou triedenou drevoštiepkou,“ povedala nám Želmíra Rácová zo spoločnosti HB Reavis Group. Ako dodala, v tesnej blízkosti detského ihriska sa nachádza aj športovisko pre mládež i dospelých, plocha ktorého je upravená na všetky loptové hry, počnúc futbalom cez basketbal, volejbal a nohejbal až po tenis.

Ako sme už informovali, Twin City bude nový multifunkčný komplex v Bratislave, ktorý bude slúžiť na kultúrne a zábavné účely, budú tu obchody, kancelárie, hotel a obytné apartmány. Vyrastie na rozhraní dvoch mestských častí - Ružinova a Starého Mesta. Celkové investičné náklady predstavujú asi 17 miliárd korún. Súčasťou Twin City bude aj nová moderná autobusová stanica za miliardu korún, ktorá nahradí súčasný zastaraný priestor pre cestujúcich.

(brn)

Páčil sa vám článok?