V Bratislave sa koná veľtrh priateľský k rodinám

31.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Spolu 25 vystavovateľov sa zišlo na prvom ročníku medzinárodného veľtrhu potrieb pre rodinu a dieťa s názvom Expo dieťa a rodina, ktorý sa koná v dňoch 30. mája a 1. júna v priestoroch Národného tenisového centra v Bratislave.

"Sme veľmi radi, že sa nám podarilo pozvať firmy, ktoré majú veľmi kvalitný tovar pre rodiny. Jednak pre tehotné ženy, ale aj pre mamičky s bábätkami," uviedla organizátorka veľtrhu Renáta Krausová. Sú na ňom zastúpené aj firmy, ktoré poskytujú poradenstvo z oblasti farmácie, výživy a poisťovníctva, ale tiež občianske združenia.

"Keď sme to tak porovnávali, že obdobný veľtrh, ktorý sa koná v Brne, mal minulý rok tretí ročník a 60 vystavovateľov, tak sme si povedali, že na ten štart je to fajn," konštatovala Krausová a dodala, že organizátori oslovili pred veľtrhom približne 450 slovenských firiem. Návštevníci môžu využiť aj zaujímavé zľavy a akcie vystavovateľov.

Veľtrh ponúka svojim návštevníkom aj bohatý sprievodný program, ktorý je rozdelený do dvoch častí. "Pre detičky sme pripravili detský kútik, javiskový program, práve sa skončilo predstavenie kúzelníka," uviedla Krausová. V programe nájde svoje miesto aj muzikoterapia, arteterapia či canisterapia.

Veľký záujem vzbudili najmä odborné prednášky na témy spojené s tehotenstvom, detstvom a rodičovstvom. S prednášajúcimi majú návštevníci možnosť voľne diskutovať alebo využiť ich bezplatné odborné poradenstvo. Odbornú pomoc ponúka na veľtrhu aj psychologička známa ako Pestúnka Vilma.

Keďže veľtrh je priateľský k rodinám, bez problémov sa naň môžu vybrať aj rodičia s najmenšími deťmi. Zabezpečený je stály dozor zdravotníka, kútiky na prebaľovanie i dojčenie, občerstvenie v bufete s výberom zdravých pochúťok aj pre batoľatá.

(tasr)

Páčil sa vám článok?