Na Springduodanube vyše 2000 vystavovateľov

17.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Na vlaňajší úspech nadviazala medzinárodná výstava psov všetkých plemien Springduodanube, ktorá sa koná tento víkend v Bratislave. Po prvý raz však prebieha ako dvojvýstava.

Túto skutočnosť ocenili najmä mimobratislavskí a zahraniční účastníci, lebo majú možnosť získať až tri tituly od troch rôznych rozhodcov v priebehu dvoch dní.

Na sobotnú výstavnú prehliadku sa prihlásilo 2209 psov z 217 plemien a na nedeľňajšiu 2116 psov z 216 plemien. Psy dnes hodnotili v 31 výstavných kruhoch, v nedeľu ich bude 32. Ako uviedol prezident Slovenskej kynologickej jednoty a riaditeľ oboch výstav Štefan Štefík, psov posudzovali rozhodcovia zo 17 krajín - Slovenska, Česka, Rakúska, Slovinska, Maďarska, Chorvátska, Poľska, Dánska, Bulharska, Ruska, Švédska, Španielska, Talianska, Bieloruska, Nemecka, Guatemaly a Belgicka. Na výstave sa zúčastnili okrem slovenských aj vystavovatelia z 20 štátov Európy, z ktorých najpočetnejšie zastúpenie malo Česko. Chovatelia prihlásili aj málo vyskytujúce sa plemená ako Krašský ovčiak, Opičí pinč alebo Portugalský ovčiarsky pes.

V rámci záverečných súťaží sa uskutočnila aj Súťaž národných plemien, na ktorej sa zúčastnili naše domáce uznané plemená - Slovenský čuvač, Slovenský kopov, Slovenský hrubosrstý stavač a Československý vlčiak. Nechýbali ani klubové a detské súťaže, tradične najväčšiu divácku pozornosť opäť získala súťaž Agility, čo sú preteky psov cez rôzne prekážky.

Springduodanube je jednou z ďalších generálnych skúšok na Svetovú výstavu psov v októbri 2009, ktorá sa prvýkrát v histórii uskutoční na Slovensku v Bratislave, dodal Štefík.

(tasr)

Páčil sa vám článok?