Deti môžu platiť vstup do ZOO odpadom

8.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mladá, ale užitočná výchovná tradícia sa zrodila zo spolupráce spoločnosti Odvoz a likvidácia odpadu a bratislavskej Zoologickej záhrady a tento rok má pokračovanie.

ZOO a Dino Park budú môcť deti v sprievode pedagógov navštíviť bez koruny vo vrecku. Stačí, ak každý škôlkar donesie minimálne 10 prázdnych PET fliaš, obalov TETRA Pack či plechoviek od nápojov. Deti zo základných škôl majú normu prísnejšiu, musia doniesť po 15 prázdnych nádob - môžu byť aj stlačené, prípadne zložené.

Akcia potrvá od 12. do 30. mája a obchodná riaditeľka ZOO Lýdia Adamovičová vyjadrila presvedčenie, že sa budú chcieť zapojiť všetky deti materských a základných škôl a že ZOO je na ich návštevu pripravená. „Chceme spojiť príjemný zážitok s návykom na také veľmi užitočné separovanie odpadu, aby sa to pre deti stala samozrejmá vec,“ hovorí L. Adamovičová.

Hovorkyňa spoločnosti OLO Margita Tieleschová uvádza, že projekt spolupráce so školami je širší. OLO koncom tohto školského roku ponúkne školám oveľa viac. V máji až auguste tohto roku pristaví na požiadanie do školských zariadení bezplatne veľkokapacitný kontajner či nákladné auto na odvoz vyradeného nábytku alebo elektroniky. Školy musia len poslať objednávku faxom na telefónne číslo 5011 0222 či e-mailom na zakazka@olo.sk a telefonicky na čísle 5011 0110 si dohodnúť termín odvozu.

Neskôr chcú v rámci tohto projektu s názvom Separujeme s Olinkami bezplatne dodať kontajnery do každej bratislavskej školy. Školy majú len zvážiť potrebnú kapacitu nádoby a jej vhodné umiestnenie vo vnútri školského areálu. Kontakty sú rovnaké ako v prvom prípade.

OLO tiež pripravuje na environmentálnu výchovu detí a mládeže propagačné materiály a školské pomôcky, ako aj súťaže spojené s hodnotnými cenami pre žiakov i školy.

(gub)

Páčil sa vám článok?