Štúdiu lesoparku Draždiak verejne prerokujú

4.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Do vybudovania 50-hektárového mestského lesoparku Draždiak v lokalite medzi Malým a Veľkým Draždiakom v Petržalke sa môže zapojiť aj verejnosť. Mesto pripravuje na pondelok 12. mája verejné prerokovanie urbanistickej štúdie lesoparku.

Občanom bude zabezpečený aj odborný výklad štúdie ako územno-plánovacieho podkladu, ktorej cieľom je stanoviť koncepciu a určiť zásady s reguláciou dotknutého územia. Verejné prerokovávanie sa začne o 16:30 v miestnosti číslo 5 na prízemí Primaciálneho paláca. Informovala o tom hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová.

Do urbanistickej štúdie môžu záujemcovia v súčasnosti nahliadnuť v miestnosti číslo 8 na prízemí Primaciálneho paláca, na internetovej stránke mesta www.bratislava.sk, vo Front Office na prízemí magistrátu a na úradnej tabuli petržalského miestneho úradu na Kutlíkovej ulici 17.

Bližšie informácie k spomínanému materiálu budú poskytované občanom aj na referáte územného rozvoja mesta, číslo dverí 211, ktorý sídli na Laurinskej ulici 7. Stanoviská a pripomienky treba poslať do 30. mája na adresu Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy, oddelenie územného plánu a rozvoja mesta, referát územného rozvoja mesta, Primaciálne nám. 1, 814 99 Bratislava 1.

Mesto chce dané dotknuté územie ekologicky skvalitniť a skultúrniť zdevastovaný lesný porast. Pribudnúť by mali chodníky, osvetlenie, prírodné športoviská, ale aj pláže, ihriská či vyhliadkové terasy. "V žiadnom prípade nepripúšťame výstavbu nových objektov," konštatoval primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský.

(sita)

Páčil sa vám článok?