Vežička pri divadle Aréna čaká na investície

1.5.2008
0
Páčil sa vám článok?

Secesná vežička pri Divadle Aréna, ktorá pripomína hasičskú hliadkovú vežu, bola v skutočnosti malým vodojemom, zásobárňou vody pre priľahlé objekty. Už niekoľko desaťročí pustne a zatiaľ márne čaká na obnovu.

Jediné, čo sa v poslednom čase okolo objektu pohlo, sú prastaré zvetrané škridlice na streche, ktoré z nej padajú. Divadlo ako majiteľ budovy aj priľahlého domčeka musí teraz zohnať aspoň sumu potrebnú na opravu tejto strechy. Kvôli havarijnému stavu nemôže nik nielen dovnútra, kde možno vidieť ešte zvyšky starého schodiska, ale ani do blízkosti secesnej vežičky.

„Nevieme do budúcnosti nič a nemyslíme si, že z verejných financií dostaneme v dohľadnom čase potrebnú sumu. Sú tu dôležitejšie veci - zdravotníctvo, sociálna politika, školstvo,“ uviedla zástupkyňa riaditeľa a ekonómka Divadla Aréna Božena Horná. „Pravdou však je, že devastáciu pokračuje a čím neskôr, tým bude oprava drahšia,“ priznáva.

Ako ďalej uviedla, riaditeľ divadla Juraj Kukura už má istú predstavu, čo by v objekte malo byť, zatiaľ však žiadne podrobnosti nie sú známe.

(gub)
FOTO - ron-del

Páčil sa vám článok?