Pod Prístavným mostom chcú nový park

14.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Vytvorenie nového parku na mieste súčasných garáží pod Prístavným mostom, vybudovanie nových komunikácií a rozšírenie ulice Mlynské nivy predpokladá zonálna štúdia pre lokalitu Mlynské nivy - západ.

Prezentácia architektonickej štúdie, ktorá sa v uplynulých dňoch konala na Miestnom úrade mestskej časti Bratislava - Ružinov, by mala byť základom na vytvorenie samostatného územného plánu zóny pre spomenutú lokalitu ohraničenú ulicami Prievozská, Bajkalská a Prístavná. Zonálna štúdia, ktorej vypracovanie v plnom rozsahu hradia súkromní investori z tejto lokality, rieši rozvojové územie, na ktorom sa v najbližších rokoch očakáva výstavba viacerých polyfunkčných budov. Ružinovský stavebný úrad už začal niekoľko územných konaní týkajúcich sa výstavby v tejto lokalite.

Na základe dohôd s predstaviteľmi mestskej časti zonálna štúdia navrhuje aj potrebné množstvo zelene, ako aj vytvorenie úplne nových komunikácií, ktoré sa budú pretínať v pravom uhle. Návrh zóny zahŕňa aj vytvorenie nového parku na mieste súčasných garáží pod Prístavným mostom. Hlavnou dopravnou tepnou bude rozšírená ulica Mlynské nivy od predajne Baumax po administratívne komplexy Apollo Business Center 1 a 2, na ktorej sa ráta s vytvorením troch kruhových objazdov.

(juh)

Páčil sa vám článok?