Zoologická záhrada chystá rôzne novinky

13.3.2008
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská zoologická záhrada pripravuje v tomto roku niekoľko noviniek. Pokračuje s výstavbou unikátneho pavilónu pre primáty aj rekonštrukciu niektorých zariadení.

Podľa riaditeľky zoologickej záhrady Miloslavy Šavelovej aktuálna obnova sa týka detského ihriska a ďalších vybraných chovných zariadení. Na jar sa môžu návštevníci tešiť na otvorenie nového ZOO shopu s pestrou paletou suvenírov, propagačného materiálu a darčekov. Záhrada podľa nej pracuje aj na získaní ďalších nových druhov zvierat, ako aj na doplnení existujúcich chovných skupín o nepríbuzné zvieratá.

„Pripravujeme pre našich návštevníkov okrem tradičných podujatí, ako je Deň vtákov, Bratislava pre všetkých, Deň detí v ZOO, Európska noc netopierov, Svetový deň zvierat, aj programové novinky,“ informovala M. Šavelová. K nim budú podľa nej patriť aj víkendové krátke pútavé prednášky o zvieratách.

Zaujímavosťou je, že náročnú prácu súvisiacu s opaterou zvierat predstavia samotní chovatelia. Druhou novinkou je vzdelávacia kampaň Európskej asociácie zoologických záhrad a akvárií na záchranu obojživelníkov pod názvom Žaby bijú na poplach. „Naším cieľom v rámci kampane je informovať verejnosť o celosvetovej kríze obojživelníkov a nevyhnutnej potrebe ich ochrany,“ dodala riaditeľka ZOO.

Zoologická záhrada Bratislava je príspevkovou organizáciou, ktorú zriadilo hlavné mesto. V zimnom období (1. 11.-31. 3.) je otvorená od 10.00 do 15.00 h a v letnom období (1. 4. - 31. 10.) od 9.00 do 18.00 h.

(rob)

Páčil sa vám článok?