Na rybníku bude možné chytať ryby z lode

27.2.2008
0
Páčil sa vám článok?

Mestská organizácia Mestské lesy Bratislava pripravuje od apríla pre návštevníkov lesoparku a rekreačných rybárov možnosť chytania rýb z loďky na rybníku číslo 4 pri Partizánskej lúke.

V tejto súvislosti vydala organizácia prevádzkový poriadok, ktorý určuje podmienky lovu rýb v rybníku číslo 4 - Železná studienka.

Každý záujemca bude môcť loviť ryby iba s platným povolením, vydaným Mestskými lesmi v Bratislave, za poplatok podľa aktuálneho cenníka. Chytať ryby sa môže iba na udicu s použitím ľubovoľnej návnady z brehu, móla alebo z člna. Ulovené ryby si môže návštevník kúpiť, alebo ich pustiť a na lov rýb nie je potrebný rybársky lístok. Chytať bude umožnené len dospelým, deti môžu loviť len v sprievode rodiča. V prípade lovu je návštevník povinný preukázať sa platným povolením pracovníkom mestských lesov a mestskej polície.

Denný čas lovu bude možný počas otváracích hodín požičovne člnkov a predaj povolení na lov rýb bude v požičovni člnkov. Jednodňové povolenie má stáť 100 korún, cena za jeden kilogram rýb je 150 korún.

Podľa informácií z Mestských lesov lovenie rýb z člna nie je na Slovensku zakázané. Podľa ústavy je dovolené všetko, čo nie je zakázané. Rybárske revíry na území Slovenska sú príslušným ministerstvom prideľované väčšinou Slovenskému rybárskemu zväzu Žilina. Zväz vo svojich revíroch spravidla zakazuje lov rýb z člnov. Na veľkých vodných nádržiach (Oravská priehrada, Liptovská Mara a pod.) to však zakázané nebýva.

Podľa mestských lesov ide o ojedinelú možnosť, pretože lovenie rýb z člnka je zriedkavosťou na celom Slovensku.

(rob)

Páčil sa vám článok?