Navštívte cez víkend Radničkine trhy 2005

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

V dňoch 30. septembra až 1. októbra budú na nádvorí Starej radnice predajno-prezentačné trhy výrobkov chránených dielní a zariadení sociálnych služieb.

Podujatie pod záštitou bratislavského primátora Andreja Ďurkovského sa koná už piaty raz. Jeho organizátormi sú občianske združenie Inklúzia, bratislavský magistrát a Mestské múzeum v Bratislave. Na predajno-výstavných trhoch bude vystavovať a zároveň aj predávať svoje výrobky 21 chránených dielní a zariadení sociálnych služieb zo šiestich slovenských miest, jedna z Českej republiky a jedna dielňa z Maďarska.

Bratislavčania i návštevníci Bratislavy si budú môcť počas dvoch dní pozrieť i kúpiť ručne vyrobené diela z hliny, papiera, textilu, keramiky, drôtu (tkané, ručne maľované, batikované, vyšívané), úžitkové aj umelecké predmety, ktoré vytvorili vo svojich chránených dielňach a zariadeniach sociálnych služieb občania so zdravotným postihnutím.

Cieľom tohtoročných Radničkiných trhov je nielen zviditeľniť prácu občanov so zdravotným postihnutím, ale najmä osloviť zamestnávateľov, firmy, spoločnosti, aby využili možnosť zákona, ktorý im umožňuje buď zamestnať príslušný počet zdravotne postihnutých občanov, alebo zadať zákazku chráneným dielňam v zákonne stanovenom rozsahu.

Páčil sa vám článok?