Stavbári sa svojej košele asi nezbavia

30.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Keď je sucho, nič vážne sa nedeje. Stačí však výdatnejšie oteplenie a dostatok rannej rosy a Balkánska cesta smerom na Bratislavu sa od Novej farmy až po kaštieľ zmení na blatistý úvoz.

Zhovárali sme sa o tomto probléme so starostom mestskej časti Rusovce Dušanom Antošom. Ten nás informoval, že ešte pred tým, ako sa vôbec začali práce na Novej farme, mali stavitelia vybudovať rampu, na ktorej by umývali nákladné autá pred výjazdom z areálu. Podľa jeho slov, ktoré nám potvrdili aj ďalší pracovníci úradu, nikto nič podobné na stavenisku nevidel.

Hovorí sa len to, vraj stavební robotníci cestu čistia a občas postriekajú. V zásade však stále platí suverénnosť socialistických budovateľov - stavbári stavajú, treba ich za to obdivovať a nie od nich chcieť, aby rešpektovali druhých.

Deň po našom rozhovore so starostom boli na stavenisku miestni policajti - vozovka bola znečistená len mierne, lebo bolo sucho. Umývaciu rampu však v areáli nevideli. Pozoruhodné je, že tento priestupok za priestupok nepovažuje ani štátna polícia, hoci zákon o premávke na verejných komunikáciách tento priestupok nepovažuje za menšie porušenie pravidiel ako ktorékoľvek iné.

A ešte pozoruhodnejšie je, že sa na tomto znečisťovaní Rusoviec podieľajú aj nákladiaky firmy, ktorú sme zaregistrovali pri nelegálnom zavážaní lesa v chránenom lužnom lese na Pečni - aj tam štátna polícia odmietla zasiahnuť s tým, že porušenie sa netýka zákona, ale ochrany životného prostredia. Akoby polícia mala smernice o tom, ktorý zákon treba chrániť, ktorý nie.

(gub)

Páčil sa vám článok?