Areál Partizánskej lúky po rekonštrukcii slávnostne otvoria 1. mája budúceho roku

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Partizánsku lúku čaká rozsiahla obnova, v rámci ktorej tu pribudnú nielen nové občerstvovacie zariadenia, ale vybudujú tu aj nové športoviská pre kolektívne športy.

Ako nám povedala Joana Holčíková z Mestských lesov v Bratislave, momentálne sa hľadá investor na vybudovanie a prevádzkovanie občerstvovacích zariadení v areáli. „V druhej fáze, ktorá sa práve začala, začíname s realizáciou športovísk pre kolektívne športy, a to univerzálneho ihriska pre basketbal a volejbal a futbalového miniihriska s povrchom z umelej trávy,“ konštatovala. „Na tieto športoviská sa nám podarilo získať dotácie - na univerzálne ihrisko prispelo Krajské športové centrum prostriedkami z ministerstva školstva a na futbalové ihrisko máme prísľub dotácie zo Slovenského futbalového zväzu. Práce sú náročné, takže začíname s úpravami a prípravnými prácami. Priebežne, podľa toho, ako budeme dostávať jednotlivé povolenia z príslušných úradov, budeme stavať ďalšie fázy tohto projektu. Náš termín na slávnostné otvorenie zrekonštruovaného areálu je prvý máj 2006.“

Prostriedky, ktoré budú použité na realizáciu obnovy a rekonštrukcie Partizánskej lúky, idú z Programu priorít rozvoja mesta Bratislavy na roky 2004 – 2006. Súčasné vedenie mesta pri svojom nástupe stanovilo priority dôležité pre mesto a projekt obnovy a rekonštrukcie Partizánskej lúky je jedným z nich.

Partizánska lúka kvôli stavebným prácam bude mať dočasne zníženú komfortnosť pre pobyt občanov. Odmenou im bude novy pekný areál v lete budúceho roku. Okrem univerzálneho asfaltového ihriska a futbalového miniihriska by dovtedy mali byť upravené povrchy chodníkov a cestičiek, opravené a dobudované detské ihriská a preliezky i amfiteáter. Pribudne aj niekoľko priľahlých doplnkových stavieb.

Páčil sa vám článok?