Zónu Pribinova voda neohrozí

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Medzinárodné obchodné centrum Eurovea, ktoré vybuduje írska developerská spoločnosť Ballymore Properties v zóne Pribinova, Dunaj neohrozí - toto územie bude podľa investora výstavby chránené aj pred tisícročnou vodou.

Podľa informácií zo spoločnosti Ballymore Properties sa bude rotipovodňová ochrana tohto územia realizovať v spolupráci s Povodím Dunaja do výšky a rozsahu, ktorý je v súlade so systémom celkovej protipovodňovej ochrany mesta Bratislavy. Podzemné podlažia objektov komplexu Eurovea budú siahať do hĺbky 13 metrov a okrem podzemných garáží v nich budú aj obchodné priestory. Všetky priestory v podzemí budú vodotesné a zabezpečené proti prieniku vody.

Budovy v zóne projektu budú vzdialené od rieky približne 70 metrov. Stála protipovodňová ochrana bude integrovaná priamo do terénu v zóne promenády na úrovni hladiny tisícročnej vody. Breh zvýšia až do výšky značky identickej s výškou hladiny tisícročnej vody. Dodatočná protipovodňová ochrana bude zabezpečená aj pomocou pohyblivej a demontovateľnej 50-centimetrovej panelovej bariéry z hliníka, ktorá sa bude tiahnuť pozdĺž roviny vo výške hladiny tisícročnej vody.

Páčil sa vám článok?