Znevýhodnení sú tiež naši susedia a známi

4.12.2007
0
Páčil sa vám článok?

Od prvého decembra až do konca tohto školského roku, teda do 15. júna 2008, potrvá verejná zbierka na pomoc ľuďom s mentálnym postihnutím s názvom Nezatvárajte nám dvierka.

Zbierka, ktorá v treťom ročníku nesie podtitul Otvorte nám svoju náruč, má poslúžiť na dokončenie rekonštrukcie budovy Domova sociálnych služieb pre osoby s mentálnym postihnutím v Petržalke na Osuského ulici. Má tiež poslúžiť k zníženiu informačného deficitu verejnosti o tejto téme a angažovať v starostlivosti o ľudí s mentálnym postihnutím najmä dospievajúcu generáciu tým, že bude mladých zdravých ľudí zapájať priamo do svojich aktivít.

Zbierku organizuje Združenie Lepší svet pre postihnutých, ktorého predseda Dušan Mikulec si ako súčasť akcie predstavuje mohutnú informačnú kampaň o problematike ľudí s mentálnym postihnutím. Garantmi zbierky sú maliar Miroslav Cipár a spisovateľ Daniel Hevier.

Záujemcovia o podporu týchto ťažko skúšaných ľudí môžu prispieť priamym vkladom na účet číslo 0177673438/0900 v Slovenskej sporiteľni, poštovým vkladom alebo prevodom z účtu na to isté konto či do pokladničiek dobrovoľníkov, ktorí sa budú pohybovať v uliciach mesta, alebo aj kúpením výrobkov z chránenej dielne (napr. Radnička).

(gub)

Páčil sa vám článok?