Zrekonštruujú obchodné centrum Saratov, obnovené by malo byť v budúcom roku

25.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

V celej západnej časť Bratislavy je len minimum veľkoplošných nákupných centier. Tento deficit má zmierniť pripravovaná rekonštrukcia známeho obchodného strediska Saratov v Dúbravke.

Dúbravčania už dlhší čas očakávali, že sa dočkajú nového hypermarketu alebo supermarketu. Hovorilo sa o tom, že by mal vyrásť v blízkosti dúbravského domu kultúry, no hoci plány na výstavbu vyzerali nádejne, podľa našich zdrojov z dúbravskej samosprávy už dvakrát z rôznych príčin stroskotali.

Teraz sa však obyvateľom Dúbravky črtá veľmi reálna nádej, že sa nových možností nákupu - a nielen nákupu - predsa len dočkajú, a to vo vcelku blízkej budúcnosti, nie však pri dome kultúry, ale inde. Touto nádejou je rekonštrukcia už roky existujúceho nákupného strediska Saratov na Saratovskej ulici, ktorú pripravuje akciová spoločnosť Tatrareal.

Saratov je jedným z najstarších nákupných centier Bratislavy mimoriadneho lokálneho významu. Bol a ostáva miestom nákupu a stretnutí pre celé generácie Dúbravčanov. Práve táto tradícia prispela k zrodu plánov prebudovať ho na moderné nákupné, zábavné a oddychové centrum. Na rozsiahlej ploche vyše 11-tisíc štvorcových metrov majú byť vybudované obchodné jednotky, služby, stravovacie a reštauračné zariadenia. Návštevníci tu nájdu všetko, čo potrebujú: bude tu kvalitný supermarket, drogéria, obchody s módou, obuvou a mnohé iné prevádzky. Významne majú byť zastúpené aj služby.

Pokiaľ ide o suterén, v hre je viac variantov: môže v ňom byť priestor na zábavu (bowling), tržnica, alebo bude využitý ako miesto na parkovanie 65 vozidiel. Nezávisle od toho má byť parkovanie vyriešené na úrovni terénu (na parkovisku má byť miesto pre 92 vozidiel) a v okolí Saratova pribudne zeleň. Za zmienku stojí, že sa má prestavať aj rozľahlé átrium, ktoré umožní organizovanie zábavných a kultúrnych akcií pre deti, mládež i celé rodiny. Ľudí by sem mali pritiahnuť aj útulné reštaurácie, kaviarne a cukrárne.

Dôležitou okolnosťou je, že obchodné centrum Saratov má byť zrekonštruované bez prerušenia prevádzky v doteraz existujúcich priestoroch, pravda, prevádzka v nich bude spojená s istými obmedzeniami. A kedy sa Dúbravčania, ale aj obyvatelia priľahlých mestských častí, dočkajú vynoveného Saratova? Ako uviedol riaditeľ pre obchod a investície akciovej spoločnosti Tatrareal Ľuboš Valach, orientačný termín otvorenia po rekonštrukcii je prvý štvrťrok 2004.

(juh)

Obchodné centrum Saratov v Dúbravke bude po rekonštrukcii, ktorá by mala byť ukončená približne o rok, vyzerať podstatne atraktívnejšie ako v súčasnosti.
VIZUALIZÁCIA: KREPOP - SUCHÁNEK

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie