Lúku v Lamači ničia haldy stavebnej sute

15.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Som 24-ročný Bratislavčan z Lamača. Bývam v bezprostrednom okolí bratislavského lesoparku, v ktorom aj trávim pomerne veľa svojho voľného času. Každý pozornejší návštevník tejto zóny oddychu si môže všimnúť zmeny, ktoré sa tu dejú.

Možno to jednoducho prezentovať na príklade jednej bývalej rekreačnej lúky neďaleko Lamača. Najprv prišiel hromadný výrub lesnej plochy hneď vedľa lúky. Neskôr na lúke začali pribúdať haldy hliny spolu so sutinou, nesporne pochádzajúce zo stavebných výkopov neďalekých stavenísk.

Takéto navážky si možno všimnúť aj neďaleko horárne Kačín a na iných miestach prevažne pozdĺž upravených lesných ciest. O skutočnosti, že „materiálu“ v lese neustále pribúda, som sa neraz presvedčil osobne. Konkrétne cez pracovný deň v skorších ranných hodinách. V tom čase chodievam na bicykli krížom cez les do práce na druhom konci mesta. Viackrát ma z cesty vytlačila Tatra 815 sklápač, plne naložená čerstvým výkopovým materiálom.

Práve dnes som pri jazde veľmi pohodlnou šutrovou cestou prechádzal priamo cez novú navážku. O tom, že by niekto chcel hlinou a skoro 30-centimetrovými kameňmi „opravovať“ hladkú cestu, ma ťažko niekto presvedčí.

Čo dodať na záver. Tieto riadky píšem do novín, ktoré sú o Bratislave a ľuďoch, čo v nej žijú. Netuším, na koho je možné sa v tejto veci obrátiť a som presvedčený, že nie som sám, čo si tieto veci všimne a nemá k nim ľahostajný prístup.

Marián Bočan, Lamač
LIST ČITATEĽA
Páčil sa vám článok?