Bývalú budovu Pravdy na Štúrovej ulici zrekonštruujú do konca budúceho roku

9.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Budova na Štúrovej ulici, v ktorej za bývalého režimu sídlila redakcia Pravdy a rovnomenné vydavateľstvo a nakladateľstvo, je už dlhší čas prázdna. Už v priebehu nadchádzajúcej zimy by sa však mali začať práce na jej kompletnej rekonštrukcii.

Ako sme informovali ešte v minulom roku, budova sa po revolúcii stala majetkom akciovej spoločnosti Danubiaprint. Táto spoločnosť sa však dostala do konkurzu a odvtedy sa život v budove zastavil. Dlhý čas bola opustená, začala chátrať a jej ďalší osud bol nejasný. Až teraz sa tento pomerne rozsiahly objekt, ktorý je zaujímavý predovšetkým pre svoju lukratívnu polohu v absolútnom centre mesta, má dočkať kompletnej opravy, ktorej investorom je Soravia Gruppe.

Po rekonštrukcii, ktorá by podľa našich informácií mala trvať pravdepodobne do konca budúceho roku, sa budova premení na moderný administratívny objekt s názvom Soravia Center. Na deviatich nadzemných podlažiach v ňom bude k dispozícii  dovedna vyše 11 700 štvorcových metrov kancelárskych priestorov na úrovni najmodernejšieho medzinárodného štandardu, 957 štvorcových metrov obchodných priestorov a 1240 štvorcových metrov terás.

V objekte budú kancelárie najrôznejších veľkostí - od najmenších, určených pre jednotlivcov, až po veľkopriestorové. Okrem iného tu bude aj recepcia s 24-hodinovou bezpečnostnou službou, luxusne vybavená prijímacia hala a budova bude vybavená kompletnou infraštruktúrou. Chýbať nebudú ani podzemné garáže, v ktorých má byť dovedna 123 parkovacích miest.

(lau)
VIZUALIZÁCIA - SORAVIA
Páčil sa vám článok?