V zoo budú na Deň Zeme zvoniť budíky

27.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na oslavy Dňa Zeme v sobotu 22. apríla pripravila bratislavská zoologická záhrada akciu Zvonenie budíkov. Všetci, ktorí sú presvedčení, že je dôležité bojovať za ochranu prírody, by mali prísť s budíkom. S akciou Zvonenie budíkov sa budú Bratislavčania uchádzať o zápis do Guinnessovej knihy rekordov.

Každý návštevník s budíkom dostane po prekročení brány zoo registračný lístok. Celú akciu bude sledovať štátny notár, ktorý po sčítaní registračných lístkov vyhotoví notársky overený zápis. Čím viac návštevníkov príde, tým budú väčšie šance vstúpiť do sveta rekordov.

Zvoniť budíkmi sa bude presne o dvanástej, ako výraz spolupatričnosti s ostatnými ľuďmi z rôznych kútov sveta, ktorí sú za potlačenie všetkých ekologických katastrof. Okrem budíkovej akcie pripravila bratislavská zoo na tento deň bohatý program. Deti budú môcť jazdiť na poníkoch, zúčastniť sa na zookvíze, rozdávať sa bude aj zmrzlina a po celý deň bude prístupná výstava detských výtvarných prác zo súťaže Zvieratá kontinentov - Afrika.

Vyvrcholením Dňa Zeme v zoologickej záhrade bude krst mláďatka jaguára amerického, ktorého krstnými rodičmi budú Stano Radič s manželkou Ivetou.

(mil)
Páčil sa vám článok?