Sloboda zvierat sprístupnila nový útulok pre zvieratá

4.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

V Svetový deň zvierat včera sprístupnilo združenie Sloboda zvierat novopostavené karanténne priestory na Poliankach. Budú slúžiť opusteným a zatúlaným zvieratám. Ide o zariadenie jediné svojho druhu na Slovensku.

Investície dosiahli výšku 12 mil. korún. Prispeli zahraničné mimovládne organizácie na ochranu zvierat, občania poukázaním dvojpercentného príspevku z dane a dobrovoľní darcovia z celého Slovenska. Na kompletné dokončenie útulku chýba ešte 600-tisíc Sk.

Odchytené psy a mačky umiestnia v karanténnych kotercoch, ktoré spĺňajú najvyššie hygienické i opatrovateľské požiadavky. Ich kapacita je pre 140 zvierat. Tu ich vyšetrí veterinárny lekár. Po ošetrení, prípadne vyliečení, zvieratá ponúknu na adopciu, v lepšom prípade ich vrátia pôvodným majiteľom. Ročne umiestnia v útulku takmer 2000 zvierat. Mnohé si osvoja noví majitelia, ale niektoré tu žijú aj niekoľko rokov.

Ako dodala Roman Brinzíková zo Slobody zvierat, priestory nového karanténneho útulku si verejnosť môže pozrieť oddnes do 7. októbra medzi 10.00 až 17.00 h.

Pri príležitosti Svetového dňa zvierat sa uskutoční aj zbierka Daj prednosť srdcu. V uliciach miest a obcí na celom Slovensku budú študenti so špeciálnymi pokladničkami vyberať dobrovoľné príspevky určené na priamu záchranu zvierat v útulkoch.

(tasr)
Páčil sa vám článok?