Dokončili nadstavbu Fortuny

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Mesto v uplynulých dňoch dokončilo dvojpodlažnú nadstavbu sociálnej ubytovne Fortuna na Agátovej ulici, čím sa jej kapacita rozšírila o 37 nových obytných jednotiek.

Ako uviedla vedúca magistrátneho oddelenia sociálnych vecí Viera Karovičová, nadstavba zahŕňa osem obytných buniek s jednou miestnosťou, 27 obytných jednotiek s dvoma miestnosťami a dve obytné bunky s troma miestnosťami. Okrem toho pribudli dve klubové miestnosti a tri miestnosti pre upratovačky. Celkové náklady na realizáciu nadstavby, vrátane nákladov na trafostanicu, prípojky vysokého a nízkeho napätia a požiarnu ochranu objektu predstavujú 46,6 milióna korún. Nadstavbou sa definitívne doriešil aj problém so zatekaním strechy, čiastočne sa zateplila budova a vyriešili sa aj problémy s kotolňou.

Mesačná úhrada v ubytovni sa podľa prijatého dodatku k štatútu ubytovne zvyšuje o 500 korún za obytnú bunku s jednou miestnosťou a vaňou, 1000 korún za obytnú bunku s dvoma miestnosťami a o 1500 korún za obytnú bunku s tromi miestnosťami.

Rozšírením ubytovne mesto získalo kapacitu na riešenie prechodného bývania pre rodiny s deťmi z Domu mladej rodiny, ktorým sa za šesť rokov nepodarilo získať vlastné bývanie. Navyše po jej otvorení, ktoré sa predpokladá už v najbližších dňoch, pribudne možnosť získať bývanie v Bratislave pre zamestnancov Mestskej polície. To môže výrazne prispieť k stabilizácii zamestnancov, ktorých má Mestská polícia chronický nedostatok.

Páčil sa vám článok?