Fontána Zuzana je odstavená na neurčito

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Prvého júna Mestský investor pamiatkovej obnovy Paming ukončil ako správca prevádzku fontány Kúpajúce sa dievča, známej aj ako Zuzana, na Karadžičovej ulici.

Dôvodom je neochota Bytového družstva Centrum a Spoločenstva vlastníkov bytov a nebytových priestorov JUZAKA umožniť prístup k rozvádzaču fontány.

Rozvádzač s elektromerom patriaci k fontáne od roku 1972 sa nachádza v suteréne bytového domu číslo 45 na Karadžičovej ulici pred vstupom do krytu civilnej ochrany. Bytové družstvo neumožnilo Pamingu vykonať kontrolu elektrickej inštalácie revíznym technikom a ani pracovníci Západoslovenskej energetiky nemohli skontrolovať odberné miesto v súvislosti so zavedením európskych noriem. Od 30. mája bol pravdepodobne vypnutý prívod elektrickej energie do strojovne (nie zo strany Západoslovenskej energetiky) bez akéhokoľvek upozornenia. Jediným riešením pre Bytové družstvo a Spoločenstvo JUZAKA je premiestnenie rozvádzača s elektromerom mimo bytového domu. Paming preto bude riešiť nové napojenie na verejnú elektrickú sieť. Fontána je prevádzkyschopná, ale, žiaľ, bude odstavená na neurčitý čas.

Páčil sa vám článok?