Kvety sa objavili, stále ich je však málo

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Vajanského nábreží sa objavili kvetiny. Priestor pred hotelom Devín, ktorý v minulosti tiež zdobili záhony kvetov, však zatiaľ naďalej zostáva prázdny a ani iné verejné priestranstvá nie sú skrášlené tak ako počas uplynulých rokov.

Kvetiny na Vajanského nábreží sa objavili po tom, čo sme zverejnili celú sériu článkov, v ktorých sme sa zaoberali nielen chýbajúcimi kvetmi, ale aj celkove zlým stavom mestskej zelene, osobitne v mestskej časti Bratislava - Staré Mesto. Pripomeňme vyjadrenie Milana Kučeru, ktorý 30 rokov pracoval ako výrobný námestník bývalej mestskej organizácie ZARES, že v Bratislave nie sú vysadené kvetinové záhony možno prvý raz od druhej svetovej vojny, alebo postrehy našich čitateľov, že spomenuté priestranstvo na nábreží pred hotelom Devín, ktoré odjakživa zdobili záhony kvetín, tento rok ostali prázdne. Odborníci i laická verejnosť sa v diskusii na stránkach našich novín zhodli v tom, že starostlivosť o verejnú zeleň je zlá a za posledné roky sa v tomto smere v Bratislave - azda s výnimkou rekonštrukcie záhrady pri sídle prezidenta - neudialo nič pozitívne. V mestskej časti Bratislava - Staré Mesto tento stav prekáža o to viac, že na jej území sa z pochopiteľných príčin pohybuje najviac zahraničných turistov.

Kvetiny na Vajanského nábreží sú pravdepodobne oneskorenou reakciou staromestskej samosprávy a jej organizácie VEPOS na nami zverejnené názory týkajúce sa mestskej zelene. Sú však len slabou náplasťou, ktorá nemôže zakryť fakt, že starostlivosť o zeleň je nedostačujúca, záhonov kvetín je málo a nebyť toho, že holandské veľvyslanectvo venovalo mestu 10-tisíc tulipánov, bez kvetov by v tomto roku možno ostalo aj Hviezdoslavovo námestie.

Páčil sa vám článok?