Na jednom z jazier sa bude opäť člnkovať

10.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po mnohých rokoch obnovuje magistrát člnkovanie na jednom z jazier na Železnej studienke. Ide o štvrté jazero, ktoré je najbližšie k Partizánskej lúke a na ktorom bolo nedávno inštalované vyhliadkové mólo.

Člnkovanie sa oficiálne začne 19. augusta o 14.00 h a v tento deň bude zadarmo. Záujemcovia budú mať k dispozícii 5 člnov. Po získaní práva na lov rýb chcú Mestské lesy poskytnúť možnosť rybačky priamo z člna aj nerybárom, teda ľuďom, ktorí nie sú držiteľmi rybárskeho lístka. Mestské lesy očakávajú veľký záujem verejnosti o túto staronovú atrakciu, a preto chcú už na budúci rok zvýšiť počet člnov v požičovni.

Člnkovanie na jazerách na Železnej studienke má dlhú tradíciu. Požičovne člnov tu boli s prestávkami zriaďované od 19. storočia. Najskôr sa člnkovalo na prvom rybníku (po prúde Vydrice) a aj na druhom rybníku, po druhej svetovej vojne, za Železnou studienkou. Tá bola v tom čase centrom rekreácie s reštauračnými a ubytovacími službami. Posledná požičovňa člnkov tu zanikla v roku 1982.

Súčasne s otvorením člnkovania bude sprístupnený aj chodník na úseku Partizánska lúka - OD Tesco, ktorým chcú Mestské lesy čiastočne riešiť problémy s nedostatkom parkovacích miest pri vstupe do lesoparku. Málokto si podľa zástupcov tejto organizácie uvedomuje, že cesta z hypermarketu na Železnú studienku trvá necelých 10 minút pešo. Návštevníci sa tak nemusia znervózňovať hľadaním parkovacieho miesta pod Červeným mostom a záver dňa môžu ešte využiť napríklad aj na rodinný nákup.

(rob)
Páčil sa vám článok?